TIMJANKRYDDAD KORV MED KÅL
Korv och vitkål är billiga ingredienser till en vardagsmåltid. Med timjan och tomatpuré kan man ge rätten en litet mer spännande smak.
4 portioner
1 kålhuvud, ca 750 g
vatten, salt
4 korvar, t ex frukostkorvar
3 små gula lökar
1 dl mjölk
½ dl grädde
½ dl tomatpuré
1 msk timjan
Gott att äta till:
Fullkornsbröd.
Ansa och strimla vitkålen. Lägg den i en kastrull med litet lättsaltat vatten (2 tsk salt/l vatten). Låt kålen koka mjuk på svag värme under lock. Koktiden varierar med årstid och mjällhet på kålen - 10 - 20 minuter kan vara lagom, men pröva med en sticka.
Gör under tiden i ordning korvarna. Torka av dem och skär en skåra i varje. Lägg dem på ett ugnssäkert fat. Skala och finhacka lökarna. Blanda mjölk, grädde, tomatpuré och timjan. Fyll korvarna med den hackade löken och häll tomatblandningen över. Stek korvarna i ugn vid 225° tills de fått färg och verkar genomvarma.
Ta upp kålen och låt den rinna av. Servera den till korvarna.
Tid för tillagning: Ca 30 minuter
varav ca 20 minuter i ugnen.
Korv och vitkål är billiga ingredienser till en vardagsmåltid. Med timjan och tomatpuré kan man ge rätten en litet mer spännande smak.
4 portioner
1 kålhuvud, ca 750 g
vatten, salt
4 korvar, t ex frukostkorvar
3 små gula lökar
1 dl mjölk
½ dl grädde
½ dl tomatpuré
1 msk timjan
Gott att äta till:
Fullkornsbröd.
Ansa och strimla vitkålen. Lägg den i en kastrull med litet lättsaltat vatten (2 tsk salt/l vatten). Låt kålen koka mjuk på svag värme under lock. Koktiden varierar med årstid och mjällhet på kålen - 10 - 20 minuter kan vara lagom, men pröva med en sticka.
Gör under tiden i ordning korvarna. Torka av dem och skär en skåra i varje. Lägg dem på ett ugnssäkert fat. Skala och finhacka lökarna. Blanda mjölk, grädde, tomatpuré och timjan. Fyll korvarna med den hackade löken och häll tomatblandningen över. Stek korvarna i ugn vid 225° tills de fått färg och verkar genomvarma.
Ta upp kålen och låt den rinna av. Servera den till korvarna.
Tid för tillagning: Ca 30 minuter
varav ca 20 minuter i ugnen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar