tisdag 13 maj 2014

Timjankryddad korv med kål

TIMJANKRYDDAD KORV MED KÅL

Korv och vitkål är billiga ingredienser till en vardagsmåltid. Med timjan och tomatpuré kan man ge rätten en litet mer spännande smak.

4 portioner

1 kålhuvud, ca 750 g
vatten, salt
4 korvar, t ex frukostkorvar
3 små gula lökar
1 dl mjölk
½ dl grädde
½ dl tomatpuré
1 msk timjan

Gott att äta till:
Fullkornsbröd.


Ansa och strimla vitkålen. Lägg den i en kastrull med litet lättsaltat vatten (2 tsk salt/l vatten). Låt kålen koka mjuk på svag värme under lock. Koktiden varierar med årstid och mjällhet på kålen - 10 - 20 minuter kan vara lagom, men pröva med en sticka.

Gör under tiden i ordning korvarna. Torka av dem och skär en skåra i varje. Lägg dem på ett ugnssäkert fat. Skala och finhacka lökarna. Blanda mjölk, grädde, tomatpuré och timjan. Fyll korvarna med den hackade löken och häll tomatblandningen över. Stek korvarna i ugn vid 225° tills de fått färg och verkar genomvarma.

Ta upp kålen och låt den rinna av. Servera den till korvarna.

Tid för tillagning: Ca 30 minuter
varav ca 20 minuter i ugnen.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar