söndag 18 maj 2014

Rysk lövbiff

RYSK LÖVBIFF

Lövbiff är alltid lika gott och trevligt att servera. Den här ryska varianten serverar man naturligtvis med litet crème fraîche.

4 portioner

2 tomater
2 ättiksgurkor
1 burk blandsvamp eller annan svamp, 185 g
2 msk smör eller margarin
½ köttbuljongtärning
1 tsk kinesisk soya
½ dl vatten
salt, peppar
4 lövbiffar
2 msk senap

1 dl crème fraîche
paprikapulver
salt

Serveringstips:
Råstekt potatis eller hasselbacks-
potatis och grönsallad passar att
servera till lövbiffarna.


Hacka tomater och gurkor och häll bort spadet från svampen. Smält 1 msk matfett i en kastrull och fräs svampen tills den fått färg. Blanda ned tomater, gurka, buljongtärning, soya och vatten. Låt det småputtra ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Krydda köttet med salt och peppar. Bred senapen på köttskivorna och vik dem dubbla. Smält resten av matfettet i en stekpanna och stek lövbiffarna på båda sidor tills de fått färg och är lagom stekta. Smaksätt crème fraîche med paprikapulver och litet salt.

Servera lövbiffarna med svampröran och bjud en klick crème fraîche till.


Tid för tillagning:
Förberedelse 15 minuter
Tid på spisen 15 minuter


Från Lätt & Läckert


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar