söndag 18 maj 2014

Kalvgryta med piff

KALVGRYTA MED PIFF

4 personer

600 g kalvbröst
1 msk matfett
1 tsk salt
½ tsk paprikapulver
svartpeppar
1 dl långkornigt ris
ca 5 dl vatten
100 g bacon
1 bit smältost, ca 10 g
1 grön eller röd paprika


Skär köttet i ca 3 cm stora bitar. Bryn köttet och även ev ben i litet matfett. Kryddorna, risgrynen och det kokande vattnet tillsätts. Låt alltsammans puttra under lock en kort stund. Baconskivorna, klippta i bitar, och smältosten i tärningar läggs överst i grytan. Låt det småkoka ytterligare 20 - 30 minuter. Vänd då och då försiktigt med en gaffel så att inte rätten fastnar. Späd med mer vatten om så behövs.

Smaka av väl så att grytan får mustig smak. Servera grytan garnerad med strimlad röd eller grön paprika.


Tid för tillagning: Ca 1 timme.


Från Hemmets Journal kortserie


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar