söndag 18 maj 2014

Rådhuskällarens laxfilé

RÅDHUSKÄLLARENS LAXFILÉ

En skiva färsk laxfilé stekt i ugnen är en riktig delikatess. Bjud det vid festliga tillfällen eller när du vill fira något.

4 portioner

4 skivor snedskuren laxfilé à 150 g
1 msk citronsaft
½ tsk salt
grovmald svartpeppar
1 msk matolja

Sås:
2 dl crème fraîche
1½ dl mjölk
½ fiskbuljongtärning
½ tsk maizena
salt
cayennepeppar

Garnering:
löjrom eller röd stenbitsrom
dill

Serveringstips:
Pressad potatis och smörslungade
gröna vindruvor.


Blanda crème fraîche, mjölk, buljongtärning och maizena i en kastrull. Låt koka några minuter. Smaka av med salt och cayennepeppar.

Smörj ett ugnssäkert fat eller en långpanna och lägg på laxskivorna. Pressa över citronsaften och strö över salt och peppar. Pensla laxen med oljan och stek den i mitten av ugnen i 200° 2 - 6 minuter tills fiskköttet är fast. Anpassa tiden efter skivornas tjocklek.

Lägg upp laxskivorna på tallrikar och häll litet av såsen runt om. Garnera laxskivorna med en klick löjrom och en dillkvist. Servera laxen och bjud resten av såsen till.


Tid för tillagning:
Förberedelse 10 minuter
Tid på spisen 5 minuter
Tid i ugnen ca 5 minuter


Från Lätt & Läckert


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar