söndag 18 maj 2014

Kerstins kycklinggryta

KERSTINS KYCKLINGGRYTA

Med spets av både vitlök, Roquefort och crème fraîche blir den här kycklingen litet exotisk i smaken. Den som vill snabblaga utgår från färdiggrillad kyckling, bryner den i bitar och följer i övrigt receptet.

4 portioner

1 färsk eller djupfryst tinad kyckling
(knappt 1 kg)
eller 1 pkt kycklingdelar (ca 700 g)
2 msk smör eller margarin
nymald vitpeppar
1 vitlöksklyfta
1 grön eller röd paprika,
eller ½ av vardera
2 msk tomatpuré
1 - 2 dl kaffegrädde
25 - 50 g Roquefortost eller
ädelost
1 dl crème fraîche

Gott att äta till:
Ugnsvärmt vitt bröd eller kokt ris.


Stycka den hela kycklingen i 6 - 8 bitar. Skölj och torka bitarna väl. Bryn matfettet i en gryta och stek kycklingbitarna fint bruna. Peppra dem lätt under tiden. Salt behövs inte då osten ger rätt mycket sälta åt rätten. Pressa vitlöksklyftan över kycklingbitarna.

Ta bort kärnor och vita hinnor ur paprikan och skär den i ringar. Tillsätt dem till grytan. Rör ut tomatpurén i grädden och späd med det. Låt puttra några minuter. Mosa osten med en gaffel och blanda ned den i crème fraîchen. Vänd ned blandningen i grytan och täck med lock.

Låt grytan koka sakta över svag värme ca 25 minuter tills kycklingbitarna är möra. Smaka av och späd med mer vätska om så behövs.


Tid för tillagning: Ca 45 minuter.


Från Mina Bästa Recept


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar