söndag 18 maj 2014

Köttfärs- och morotsröra

KÖTTFÄRS- OCH MOROTSRÖRA

Köttfärsröra är alltid uppskattat av barn och ungdom. Den här rätten ger dessutom ett extra tillskott av A-vitamin från morötterna.

4 portioner

500 g morötter
400 g blandfärs
2 msk smör eller margarin
1½ tsk salt
3 krm svartpeppar
1 - 1½ dl buljong
½ dl finklippt persilja

Tips:
Riv gärna ned även en bit rotselleri
i köttfärsröran.

Gott att äta till:
Pasta eller potatismos och
hårt bröd.


Skala och riv morötterna. Bryn köttfärsen i matfettet i en stekpanna. Dela sönder färsen med en trägaffel så att det blir en grynig massa. Tillsätt morötter, salt, peppar och buljong. Låt alltsammans koka på svag värme ca 10 minuter.

Strö över persiljan.


Tid för tillagning: Ca 30 minuter.


Från Mina Bästa Recept







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar