söndag 18 maj 2014

Italiensk soppa

ITALIENSK SOPPA

En mustig soppa som doftar av italienska örtkryddor. Soppan är lätt att laga av ingredienser som man i regel har hemma. Servera gärna med riven ost.

4 portioner

1 gul lök
2 morötter
½ dl hackad persilja
4 msk matolja
1 pressad vitlöksklyfta
1 burk krossade tomater, ca 400 g
1 l buljong
½ dl långkornigt ris
1 lagerblad
½ tsk basilika
½ tsk oregano
½ tsk svartpeppar
ev salt

Tips:
I stället för tomater på burk kan
man naturligtvis använda färska.
Tomatjuice är ett annat alternativ.

Gott att äta till:
Riven ost och bröd.


Skala och skiva lök och morötter. Fräs löken, morötterna och persiljan i olja. Tillsätt vitlöken och fräs ytterligare några minuter. Häll i tomaterna, buljongen, riset och kryddorna. Koka upp och låt koka sakta under lock ca 30 minuter. Rör om då och då.

Smaka ev av med salt före serveringen.


Tid att tillaga: Ca 50 minuter.


Från Mina Bästa Recept


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar