söndag 18 maj 2014

Champinjonstuvning med bacon

CHAMPINJONSTUVNING MED BACON

4 personer

50 g skivad bacon
500 g färska champinjoner
2 msk smör eller margarin
½ msk vetemjöl
2 dl tjock grädde
1 msk pressad citron
salt, vitpeppar
persilja


Skär baconskivorna i strimlor och fräs dem gyllengula i ej för varm stekpanna. Ta upp baconstrimlorna och häll av fettet. Tillsätt smör eller margarin och de hela, väl rensade och avsköljda champinjonerna. Fräs dem en stund, strö på mjölet och häll över grädde och citronsaft.

Låt stuvningen koka en kort stund, krydda den med salt och peppar och blanda i baconstrimlorna. Häll upp stuvningen till serveringen och strö över klippt persilja. Servera champinjonstuvningen som ensamrätt eller till stekt eller rökt kött.

Variation:
Champinjonstuvning med bacon är fint att fylla i en vol-au-vent eller i omelett, crêpes eller krustader. En smörgås med stuvning på kan ostgratineras.


Tid för tillagning: 25 minuter.


Från Hemmets Journal kortserie


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar