söndag 18 maj 2014

Skink- och champinjonpasta

SKINK- OCH CHAMPINJONPASTA

Denna härliga pasta får en saftig smak av champinjoner i kombination med rökt skinka och grönsaker.

4 portioner

400 g valfri pasta
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk smör eller margarin
250 g färska champinjoner
1 liten squash
2 morötter
150 g rökt skinka
2 dl naturell yoghurt, 3%
salt, grovmald svartpeppar
2 tsk färsk dragon


Skala och hacka lök och vitlök. Smält matfettet i en stekpanna och fräs upp lök och vitlök på medelvärme tills den är mjuk. Skiva champinjonerna och bryn dessa tillsammans med löken ca 5 minuter.

Koka pastan enligt paketets anvisningar.

Dela och kärna ur squashen med en sked och strimla i tändsticksstora bitar. Strimla även morötterna och skinkan på samma sätt. Lägg grönsakerna i stekpannan och låt dem sjuda i sitt eget spad tills de är krispiga och genomvarma, ca 7 minuter. Lägg i skinkan.

Häll bort ev vätska ur stekpannan och blanda i yoghurten. Lägg upp pastan på tallrikar och såsen ovanpå. Krydda med grovmald svartpeppar och salt efter smak och garnera med färsk dragon. Servera genast.

Variation:
Du kan göra rätten vegetarisk genom att byta ut skinkan mot exempelvis solroskärnor eller kikärter.


Tid för tillagning: Ca 25 minuter.


Från IMP kortserie


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar