ROTFRUKTSSOPPA MED KORV
Kyliga dagar smakar väl ingenting bättre än en värmande soppa. Här ger salamin och rotfrukterna soppan must och smak.
4 portioner
1 gul lök
100 g purjolök
2 morötter
150 g rotselleri
1 msk smör eller margarin
1 l kött- eller grönsaksbuljong
100 g salami eller rökt korv
1 pressad vitlöksklyfta
salt, peppar
Garnering:
persilja
Tips:
Byt ut salamin mot t ex falukorv
eller prinskorv.
Hacka löken och strimla purjolöken. Skala morötter och selleri och tärna dem. Smält matfettet i en kastrull och fräs löken några minuter. Blanda ned purjolök, morötter och selleri och häll över buljongen. Låt det koka 15 minuter.
Skär salamin i små tärningar. Blanda ned salami och vitlök i soppan och låt den koka ytterligare några minuter. Smaka av med salt och peppar. Strö över hackad persilja och servera soppan.
Tid för tillagning:
Förberedelse 20 minuter
Tid på spisen ca 20 minuter
Från Lätt & Läckert
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar