söndag 18 maj 2014

Fantasifärs

FANTASIFÄRS

4 personer

500 g blandfärs
3 msk finhackad lök
3 msk finhackad selleri
1 finhackad vitlöksklyfta
2 msk olja
1 dl rödvin
2 skivor vitt bröd
salt, svartpeppar
finstött salvia
1 ägg

Till servering:
chilisås och gräddfil


Låt lök, selleri och vitlök puttra i olja, utan att ta färg, tills de blir mjuka. Häll på rödvinet och låt alltsammans sjuda 5 minuter. Tillsätt det kantskurna brödet i små tärningar och låt blandningen svalna. Häll vinblandningen i färsen, krydda med salt, nymald svartpeppar och salvia.

Rör ned ägget och arbeta färsen väl. Forma den till en rulle och lägg den i smord, eldfast form. Stek färsen ca 50 minuter i 175° ugn. Känn efter med en sticka att den är färdig.

Servera med chilisås och gräddfil i små skålar. Någon kokt grönsak är också gott till.


Tid för tillagning: Ca 1 timme och 20 minuter.


Från Hemmets Journal kortserie


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar