RECEPT FRÅN MAMMAS TID SOM DAGISKOKERSKA
Efter sin pensionering från ESAB jobbade mamma några år som dagiskokerska på ett föräldrakooperativ i Landala. När hon började hade de ett strikt rullande schema för luncherna men det tog max en vecka innan de insåg vilken skatt de hade fått i köket, så mamma fick fria händer att själv komponera sina veckomatsedlar.
Nu tänkte jag då och då lägga in några av de recept hon använde där och som var mycket, mycket älskade av barnen. Mamma gjorde ett formligt segertåg vad gällde maten och fick barnen att äta både rårivna morötter, spenat och sallad fast de först vägrade att röra vid det. Men mamma levde efter den principen att fick de se dessa saker på matbordet varje dag och vänja sig vid det så skulle det inte dröja länge innan de blev frestade att börja smaka. Och hon fick rätt. Så även om skålarna med morötter, sallad, spenat och annat åkte ut i köket nästan orörda de första veckorna såg det snart annorlunda ut. Barnen började gå och visa musklerna för varandra för att se hur de hade vuxit efter att ha ätit ordentligt med grönsaker, och barnens föräldrar fick höra att "Gull (mamma) har sagt att man blir stark och får bra syn och orkar leka mycket mer om man äter morötter och grönsaker".
Så jag hoppas ni kommer att tycka om de här tämligen "barnvänliga" recepten. Det är inte bara korv och spaghetti, utan en hel del mat med goda kryddor i, eftersom barn inte medfött är rädda för kryddor. :-D
Varsågoda! Jag kommer att märka kategorin "Mammas dagisrecept".
Bella
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar