POTATISRÄTT MED BACON OCH LÖK
Det behövs inte så mycket för att göra den dagliga potatisen spännande. Den här potatisrätten kan man servera som ensamrätt eller tillsammans med kött eller fisk. Den kommer ursprungligen från Schweiz.
4 portioner
1 kg potatis, ca 10 medelstora
100 g bacon
1 gul lök
1 krm vitpeppar
ev litet salt
Skala potatisen och koka den ca 10 minuter. Häll bort vattnet och låt potatisen kallna. Skär potatisen i stavar. Klipp eller skär baconet i bitar. Skala och hacka löken. Fräs baconet i en torr stekpanna. Tillsätt löken och låt den fräsa med tills den blivit gyllenbrun.
Tillsätt potatisen och låt alltsammans fräsa på inte för stark värme. Rör försiktigt med stekspade. Krydda med peppar och ev salt. När potatisen börjar bli gyllenbrun plattar man till det hela med stekspaden. Låt potatiskakan steka färdigt under lock.
Servera rätten direkt ur pannan eller stjälp försiktigt upp den på ett serveringsfat.
Tid för tillagning: Ca 30 minuter
+ tid för potatisen att kallna.
Det behövs inte så mycket för att göra den dagliga potatisen spännande. Den här potatisrätten kan man servera som ensamrätt eller tillsammans med kött eller fisk. Den kommer ursprungligen från Schweiz.
4 portioner
1 kg potatis, ca 10 medelstora
100 g bacon
1 gul lök
1 krm vitpeppar
ev litet salt
Skala potatisen och koka den ca 10 minuter. Häll bort vattnet och låt potatisen kallna. Skär potatisen i stavar. Klipp eller skär baconet i bitar. Skala och hacka löken. Fräs baconet i en torr stekpanna. Tillsätt löken och låt den fräsa med tills den blivit gyllenbrun.
Tillsätt potatisen och låt alltsammans fräsa på inte för stark värme. Rör försiktigt med stekspade. Krydda med peppar och ev salt. När potatisen börjar bli gyllenbrun plattar man till det hela med stekspaden. Låt potatiskakan steka färdigt under lock.
Servera rätten direkt ur pannan eller stjälp försiktigt upp den på ett serveringsfat.
Tid för tillagning: Ca 30 minuter
+ tid för potatisen att kallna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar