tisdag 13 maj 2014

Äppelfalu

ÄPPELFALU

Falukorven blir saftig och god om man senapspanerar den och steker den hel i ugnen tillsammans med äpplen. Potatismos är nästan självskrivet till, men pröva gärna att krydda moset med litet riven pepparrot.

4 portioner

600 g falukorv
matfett till formen
1½ msk senap
1½ msk mild chilisås
curry, lökpulver eller
riven gul lök
1 - 2 äpplen i skivor eller klyftor
2 msk smält smör eller margarin
potatismos, hemlagat eller pulver
(det där sista vill jag inte skriva,
jag AVSKYR pulvermos!)

Garnering:
purjolök

Tips:
Strö litet riven ost över korven mot
slutet av stekningen.


Dra skinnet av korven och snitta den djupt i skivor. Lägg den i smord, ugnssäker form. Blanda senap, chilisås och kryddor efter smak och bred blandningen i skårorna. Stick ned äppelskivor eller klyftor och pensla korven med smält matfett.

Sätt in fatet i ugnen och låt korven steka ca 30 minuter. Ös den då och då med fettet.

Lägg upp det potatismos du valt tillsammans med korven till serveringen och garnera med purjolöksringar.

Tid för tillagning: Ca 45 minuter
varav ca 30 minuter i ugnen.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar