PERSILJEKOTLETTER
Det är inte alltid en komplicerad tillagning eller dyra råvaror som gör måltiden till något särskilt. En god tröst för den som har bråttom, men ändå vill sätta något gott på bordet också i vardagslag.
4 portioner
1 - 2 knippen persilja
4 fläskkotletter
1 vitlöksklyfta
1 gul lök
1 - 2 msk smör eller margarin
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
2 tsk vinäger
1½ - 2 dl buljong
Gott att äta till:
Potatis och tomatsallad.
Skölj persiljan och låt den rinna av väl. Klipp den fint. Putsa kotletterna. Snitta fettkanten på några ställen. Skala vitlöksklyftan och gnid in stekpannan med den. Skala och hacka den gula löken. Bryn den i litet matfett i en stekpanna och ta sedan upp den.
Bryn kotletterna på bägge sidor. Tillsätt lök och persilja och krydda med salt och peppar. Efterstek kotletterna 2 - 4 minuter per sida tills de är möra men inte torra. Pröva med en sticka. Lägg upp kotletterna på serveringsfat.
Koka ur stekpannan med vinäger och buljong. Låt skyn koka ihop något, häll den över kotletterna och servera.
Tid för tillagning: Ca 20 minuter.
Det är inte alltid en komplicerad tillagning eller dyra råvaror som gör måltiden till något särskilt. En god tröst för den som har bråttom, men ändå vill sätta något gott på bordet också i vardagslag.
4 portioner
1 - 2 knippen persilja
4 fläskkotletter
1 vitlöksklyfta
1 gul lök
1 - 2 msk smör eller margarin
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
2 tsk vinäger
1½ - 2 dl buljong
Gott att äta till:
Potatis och tomatsallad.
Skölj persiljan och låt den rinna av väl. Klipp den fint. Putsa kotletterna. Snitta fettkanten på några ställen. Skala vitlöksklyftan och gnid in stekpannan med den. Skala och hacka den gula löken. Bryn den i litet matfett i en stekpanna och ta sedan upp den.
Bryn kotletterna på bägge sidor. Tillsätt lök och persilja och krydda med salt och peppar. Efterstek kotletterna 2 - 4 minuter per sida tills de är möra men inte torra. Pröva med en sticka. Lägg upp kotletterna på serveringsfat.
Koka ur stekpannan med vinäger och buljong. Låt skyn koka ihop något, häll den över kotletterna och servera.
Tid för tillagning: Ca 20 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar