lördag 3 maj 2014

Biffpanna

BIFFPANNA

Av möraste biffkött lagade vi den här läckra rätten. En doft av vitlökspulver i "äggstanningen" ger extra krydda. Är man rädd för vitlöken kan man i stället ta mer persilja eller kanske blanda den med litet finklippt gräslök.

4 portioner

500 g utskuren biff i tunna skivor
1½ msk smör eller margarin
salt, peppar
1 gul lök
1 dl hett vatten
8 - 10 kokta potatisar
4 tomater
smör eller margarin till formen
2 ägg
4 msk mjölk
1 msk klippt persilja
salt, vitpeppar
(vitlökspulver)

Gott att äta till:
Finstrimlad isbergssallad med färsk
gurka och en lätt citrondressing.


Bryn köttet väl i matfettet. Salta och peppra och låt det eftersteka på svag värme under lock ca 10 minuter. Skala och skiva löken. Ta upp köttet och vispa ut skyn i stekpannan med 1 dl hett vatten. Låt löken puttra i skyn på svag värme tills den blir mjuk och skyn kokat in. Ta upp löken.

Skär potatisen och tomaterna i skivor. Varva alltsammans - potatis, kött, lök och tomater - i en smord, ugnssäker form. Vispa samman ägg, mjölk, persilja och kryddor efter smak och häll över blandningen i formen. Sätt in den i 200° ugnsvärme ca 20 minuter eller tills äggblandningen stannat.

Tid för tillagning: Ca 40 minuter
varav ca 20 minuter i ugnen.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar