PAPRIKAFLÄSK
4 personer
500 g magert färskt sidfläsk
eller bogfläsk
2 gröna paprikor
1 gul lök
margarin eller smör
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 tsk paprikapulver
4 tomater
1½ dl risgryn
3 dl vatten eller buljong
2 msk hackad persilja
Ta bort svålen på fläsket och skär det i tjocka strimlor. Ansa paprikorna och ta bort kärnorna. Skär dem i strimlor och skär löken i skivor. Bryn fläsket och löken i en gryta och blanda ned paprikastrimlorna. Fräs alltsammans en stund. Krydda. Skålla och skala tomaterna och skär dem i tärningar. Blanda tomattärningarna och riset i grytan och häll på vatten eller buljong. Koka grytan under tättslutande lock tills riset är kokt, ca 18 minuter.
Strö över persiljan.
Från boken "Goda grytor" från ICA Provkök
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar