ISTVANS GRYTA
4 personer
2 medelstora gula lökar
1 vitlöksklyfta
margarin eller smör
700 - 800 g benfritt kalvkött
1 - 1½ tsk paprikapulver
1 krm kummin
1 lagerblad
½ tsk timjan
½ tsk mejram
1 tsk salt
½ krm svartpeppar
1 röd och 1 grön paprika
½ burk hela tomater à 400 g
200 g champinjoner
(½ dl buljong eller tomatspad)
gräddfil
Finhacka löken och vitlöksklyftan. Fräs dem i matfett i en serveringsgryta. Skär köttet i kuber, blanda dem i grytan och stek dem vackert bruna. Krydda och sjud grytan en stund. Ansa och kärna ur paprikorna och skär dem i strimlor. Lägg paprikastrimlor, tomater samt ansade champinjoner ovanpå köttet och sjud grytan ca 1 timme i ugnen eller ovanpå spisen. Späd ev med buljong eller tomatspad.
Servera grytan het tillsammans med gräddfil.
Från boken "Goda grytor" från ICA Provkök
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar