KALVGRYTA À LA KING
4 personer
750 g kalvbringa utan ben
½ msk salt
1 msk margarin, smör eller olja
2 msk vetemjöl
3 tomater
5 hela vitpepparkorn
1 lagerblad
1 msk enbär
1 tsk timjan
1 vitlöksklyfta
3 persiljestjälkar
3 - 4 dl buljong
ca 500 g små potatisar
3 gula lökar, ca 250 g
2 små morötter, ca 150 g
Skär köttet i mindre bitar. Gnid in dem med salt och bryn dem sedan vackert bruna i matfettet. Dofta över mjölet. Skålla och skala tomaterna. Skär dem i tärningar och tillsätt dem. Lägg i kryddorna, vitlöksklyftan och persiljestjälkarna. Häll på så mycket buljong att den står över köttet och låt alltsammans koka sakta ca 45 minuter.
Skala potatisarna. Finhacka och bryn löken och skrapa morötterna. Skär dem ev i mindre bitar. Tillsätt potatis, lök och morötter och låt grytan koka tills alltsammans är mjukt. Servera rätten genast direkt ur grytan.
Från boken "Goda grytor" från ICA Provkök
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar