tisdag 27 maj 2014

Rödvinsmarinerad köttgryta

RÖDVINSMARINERAD KÖTTGRYTA

4 personer

400 g välhängt benfritt nötkött
av märgpipa eller innanlår

Marinad:
2 dl rödvin
½ dl olja
2 msk vinäger
½ tsk vitlökspulver
1 citron, skuren i skivor

½ dl tomatpuré
2 msk margarin eller smör
1 röd paprika
1 morot
1 gul lök
1 purjolök
1 knivsudd cayennepeppar
1 tsk salt
vitpeppar
3 dl vatten


Blanda samman ingredienserna till marinaden och lägg i köttet skuret i ca 2 cm stora tärningar. Låt det ligga över natten. Ta upp köttet och bryn det i matfettet. Lägg efterhand över det i en gryta. Kärna ur paprikan och strimla den. Ta undan litet till garnering.

Bryn resten av paprikan och de övriga ansade, i bitar respektive klyftor skurna grönsakerna. Lägg dessa sedan med köttet i grytan. Krydda väl och häll över vattnet och ev litet marinad. Grytan får koka på svag värme ca 30 minuter eller tills köttet är mört.

Strö över paprikan vid serveringen och servera med ris.


Från boken "Goda grytor" från ICA Provkök

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar