lördag 17 maj 2014

Ostsallad med apelsindressing

OSTSALLAD MED APELSINDRESSING

Ostkuber rullade i apelsinskal ger salladen fin smak. Druvorna och dressingen gör den saftig.

4 portioner

1 pkt Philadelphia cream cheese, 200 g
rivet skal av 2 apelsiner
175 - 200 g vindruvor
½ - 1 huvud friséesallad

Apelsindressing:
1 msk senap
½ msk vitvinsvinäger
½ dl pressad apelsinsaft
1 krm salt
½ krm svartpeppar
! krm cayennepeppar
1 dl matolja

Garnering:
½ dl rostad flagad mandel

Tips:
Gör en mindre sats av salladen och
servera den som entrérätt tillsammans
med rostat bröd.

Serveringstips:
Servera som ensamrätt med bröd eller
med bitar av grillad kyckling eller skivad
skinka.


Skär osten i kuber och vänd dem i apelsinskalet. Halvera vindruvorna och kärna ur dem. Strimla salladen. Lägg salladen på ett uppläggningsfat och lägg på ost och vindruvor.

Blanda senap, vinäger, apelsinsaft, salt, peppar och cayennepeppar och blanda ned oljan. Häll litet av dressingen över salladen, strö över mandelspån och servera salladen. Servera resten av dressingen bredvid.


Tid för tillagning: 15 minuter.


Från Lätt & Läckert


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar