lördag 17 maj 2014

Gretas gryta

GRETAS GRYTA

En färgglad köttgryta med rik paprikasmak som passar både till vardags och till fest. Kokt ris, sallad och bröd serveras till.

4 portioner

500 g benfritt fläskkött
2 msk kinesisk soya
1 tsk timjan
1 tsk rosmarin
½ grön paprika
½ röd paprika
½ gul paprika
2 tomater
2 msk smör eller margarin
2 krm salt
½ tsk paprikapulver
1 krm muskot
1½ dl vatten
½ köttbuljongtärning
150 - 200 g brytbönor


Skär köttet i tärningar och lägg det i en skål. Blanda soya, timjan och rosmarin, häll marinaden över köttet och låt det marineras ca 30 minuter.

Skär paprikor och tomater i små tärningar. Smält matfettet i en stekgryta och bryn köttet tills det fått färg. Strö över salt, peppar, paprikapulver och muskot. Tillsätt vatten och buljongtärning. Låt köttet steka under lock ca 30 minuter. Blanda ned paprika och tomat och låt grytan koka ytterligare ca 30 minuter. Blanda ned bönorna när ca 10 minuter återstår.

Smaka av och krydda ev mer. Servera grytan.


Tid för tillagning:
Förberedelse 30 minuter
Marineringstid 30 minuter
Tid på spisen ca 1 timme


Från Lätt & Läckert


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar