tisdag 13 maj 2014

Njure med champinjoner

NJURE MED CHAMPINJONER

För den som bara vill bjuda på något litet men utsökt gott passar den här lilla godbiten förträffligt. Vi lagar den på kalvnjure, som ju är den mildaste och finaste och som inte behöver vattnas ur före tillagningen.

4 portioner

2 dl långkornigt ris
4 dl vatten
1 tsk salt
2 kalvnjurar, ca 200 g
200 g färska champinjoner
2 msk smör eller margarin
1 msk vetemjöl
salt, vitpeppar
3 dl vispgrädde
1 - 2 msk sherry
persilja

Tips:
Litet finstrimlad bacon i stuvningen.
Fyll njurstuvningen i vol-au-vent-
bouchéer eller krustader och servera
den som entrérätt eller i stället för en
varm smörgås.


Koka riset i lättsaltat vatten 18 - 20 minuter.

Putsa under tiden njurarna och skär dem i skivor eller tärningar. Ansa och skiva champinjonerna. Bryn först njuren i en del av fettet, därefter champinjonerna i resten. Blanda njure och svamp, strö på mjölet och krydda med salt och peppar. Späd med grädden, litet i taget, och låt stuvningen koka ihop på svag värme ca 5 minuter.

Smaka av stuvningen med sherry och servera den i en krans av kokt ris. Strö klippt persilja över.

Tid för tillagning: Ca 20 minuter.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar