KÖTTBULLAR PÅ GRÖNSAKSBÄDD
Köttbullar på en bädd av grönsaker smakar gott och ger fin variation på "mammas köttbullar". Vi kan använda de grönsaker som har säsong och är billiga - här har vi valt rotselleri, kålrot, tomat och paprika.
4 portioner
3 msk ströbröd
2 dl vatten
500 g blandfärs
1 ägg
2 tsk salt
½ tsk vitlökssalt
½ tsk vitpeppar
1 tsk fyra kryddor
2 msk smör eller margarin
1 gul lök
1 rotselleri, ca 100 g
½ kålrot eller 1 kålrabbi, ca 300 g
2 paprikor
3 tomater
3 dl buljong
2 msk tomatpuré
½ tsk salt
2 krm vitpeppar
Gott att äta till:
Grovt rågbröd.
Låt ströbrödet svälla i vattnet ca 10 minuter. Blanda köttfärs, ägg, salt och kryddor och arbeta färsen smidig. Tillsätt ströbrödsblandningen. Forma färsen till jämna bullar och stek dem i litet matfett i en stekpanna.
Skala lök, selleri och kålrot eller kålrabbi. Skär allt i små tärningar. Skölj, kärna ur och strimla paprikorna. Fräs rotsaker och grönsaker i litet matfett i stekpannan. Skölj tomaterna och dela dem i tunna klyftor. Låt dem fräsa med i stekpannan. Tillsätt buljong och tomatpuré. Smaksätt med salt och peppar och låt allt eftersteka en kort stund.
Lägg köttbullarna på grönsaksbädden i stekpannan och låt det hela sjuda under lock ca 10 minuter.
Tid för tillagning: Ca 40 minuter.
Köttbullar på en bädd av grönsaker smakar gott och ger fin variation på "mammas köttbullar". Vi kan använda de grönsaker som har säsong och är billiga - här har vi valt rotselleri, kålrot, tomat och paprika.
4 portioner
3 msk ströbröd
2 dl vatten
500 g blandfärs
1 ägg
2 tsk salt
½ tsk vitlökssalt
½ tsk vitpeppar
1 tsk fyra kryddor
2 msk smör eller margarin
1 gul lök
1 rotselleri, ca 100 g
½ kålrot eller 1 kålrabbi, ca 300 g
2 paprikor
3 tomater
3 dl buljong
2 msk tomatpuré
½ tsk salt
2 krm vitpeppar
Gott att äta till:
Grovt rågbröd.
Låt ströbrödet svälla i vattnet ca 10 minuter. Blanda köttfärs, ägg, salt och kryddor och arbeta färsen smidig. Tillsätt ströbrödsblandningen. Forma färsen till jämna bullar och stek dem i litet matfett i en stekpanna.
Skala lök, selleri och kålrot eller kålrabbi. Skär allt i små tärningar. Skölj, kärna ur och strimla paprikorna. Fräs rotsaker och grönsaker i litet matfett i stekpannan. Skölj tomaterna och dela dem i tunna klyftor. Låt dem fräsa med i stekpannan. Tillsätt buljong och tomatpuré. Smaksätt med salt och peppar och låt allt eftersteka en kort stund.
Lägg köttbullarna på grönsaksbädden i stekpannan och låt det hela sjuda under lock ca 10 minuter.
Tid för tillagning: Ca 40 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar