MAT FÖR SKOGSHUGGARE
Mat för skogshuggare har man kallat denna rätt, som verkligen är både kraftig och mättande. Just sådan mat som man ibland kan vara sugen på efter hård fysisk ansträngning - snöskottning och vedhuggning t ex.
4 portioner
600 g färskt magert bogfläsk
4 purjolökar
1 tsk salt
1 tsk curry eller paprikapulver
2 dl vatten
1 tsk äkta soya
Tips:
Man kan ev skära potatis i klyftor
och låta dem koka med, så har man
hela middagen i en gryta.
Gott att äta till:
Kokt skalpotatis eller potatismos.
Skär fläsket i skivor eller tärningar. Skölj och ansa purjolöken och skär den i stora bitar. Bryn fläsket i en stekpanna utan tillsats av matfett. Lägg över fläsket i en gryta. Fräs purjon helt lätt i fettet som bildats i stekpannan. Lägg också purjon i grytan.
Krydda med salt och curry eller paprikapulver. Vispa ur stekpannan med litet vatten och tillsätt soyan. Häll över skyn i grytan. Låt allt långsamt eftersteka på svag värme under lock ca 25 minuter eller tills purjo och fläsk är lagom möra. Pröva med en sticka.
Tid för tillagning: Ca 40 minuter.
Mat för skogshuggare har man kallat denna rätt, som verkligen är både kraftig och mättande. Just sådan mat som man ibland kan vara sugen på efter hård fysisk ansträngning - snöskottning och vedhuggning t ex.
4 portioner
600 g färskt magert bogfläsk
4 purjolökar
1 tsk salt
1 tsk curry eller paprikapulver
2 dl vatten
1 tsk äkta soya
Tips:
Man kan ev skära potatis i klyftor
och låta dem koka med, så har man
hela middagen i en gryta.
Gott att äta till:
Kokt skalpotatis eller potatismos.
Skär fläsket i skivor eller tärningar. Skölj och ansa purjolöken och skär den i stora bitar. Bryn fläsket i en stekpanna utan tillsats av matfett. Lägg över fläsket i en gryta. Fräs purjon helt lätt i fettet som bildats i stekpannan. Lägg också purjon i grytan.
Krydda med salt och curry eller paprikapulver. Vispa ur stekpannan med litet vatten och tillsätt soyan. Häll över skyn i grytan. Låt allt långsamt eftersteka på svag värme under lock ca 25 minuter eller tills purjo och fläsk är lagom möra. Pröva med en sticka.
Tid för tillagning: Ca 40 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar