MANDARINSVISS
Marängsviss är en omtyckt efterrätt och den luftiga pyramiden för tankarna till fest. Men maränger är väldigt söta och mår därför bra av att blandas med någon syrlig frukt. Vi föreslår mandarinklyftor som finns på burk och har en smak som passar fint med det övriga.
4 portioner
100 g blockchoklad
1 burk mandarinklyftor, ca 300 g
3 dl vispgrädde
10 - 12 maränger
25 g flagad rostad mandel
Tips:
Pröva någon annan frukt, t ex bananer,
persikor, ananas eller färska bär, t ex
jordgubbar eller hallon.
Man kan också bjuda desserten portions-
vis med marängkransar, fyllda med frukt,
bär och grädde. Flaga blockchokladen.
Hjortonsylt i grädden är en delikatess.
Smält blockchokladen i vattenbad. Häll upp mandarinklyftorna i en sil och låt dem rinna av väl. Vispa grädden och blanda den med litet av chokladen. Varva maränger, frukt och grädde till en pyramid och ringla den smälta blockchokladen som garnering över. Strö på rostad mandel och servera desserten så fort som möjligt.
Tid för tillagning: Ca 15 minuter.
Från Mina Bästa Recept
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar