lördag 17 maj 2014

Génèvegryta

GÉNÈVEGRYTA

Det här är en fin rätt att bjuda gäster på. Använd en stekgryta som tål ugnsvärme och servera kokt ris eller potatismos till.

4 portioner

500 - 600 g benfritt nötkött av t ex
fransyska i tunna skivor
½ dl vetemjöl
½ - 3/4 msk senapspulver
1 tsk salt
1 tsk timjan
1 - 1½ krm svartpeppar
1 stor gul lök
1 dl finskuren stjälkselleri
2 morötter
1 msk smör eller margarin
1 msk olja
1 burk skalade tomater, ca 400 g
1 msk farin
1½ dl crème fraîche


Skär köttet i tunna skivor om det är i hel bit. Blanda mjöl, senapspulver, salt, peppar och timjan och doppa köttskivorna i mjölblandningen. Skala och skär löken i skivor. Skölj, ansa och skär sellerin fint. Skala och skär morötterna i mindre bitar. Värm upp matfett och olja i en stekgryta. Bryn köttet väl på båda sidor. Tillsätt tomater med spad, lökskivor, selleri, morötter och farin.

Lägg på ett lock och ställ grytan på galler i nedre delen av ugnen vid 175° 1 - 1½ timme eller tills köttet är mört. Rör crème fraîche i stekskyn så att det blir en sås. Servera.


Tid för tillagning: 2 timmar
varav 1½ timme i ugnen.


Från Mina Bästa Recept


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar