lördag 17 maj 2014

Farmarsoppa

FARMARSOPPA

Soppa är bra och bekväm mat. Med potatis, grönsaker, ost och skinka blir detta en matig soppa att servera som huvudrätt.

4 portioner

2 potatisar
1 gul lök
1 morot
100 - 150 g rökt skinka
1 stjälk bladselleri
1½ dl vatten
3 msk smör eller margarin
3 msk vetemjöl
8½ dl mjölk
1 grönsaksbuljongtärning
1 msk fransk senap
1 krm vitpeppar
3½ dl riven ost
ev salt

Garnering:
hackad persilja

Serveringstips:
Smörgåsgifflar eller ostkex passar
bra till soppan.


Skala potatis, lök och morot. Tärna potatis och skinka. Hacka lök och selleri och riv moroten grovt. Koka potatistärningarna i vattnet ca 10 minuter och spara vattnet. Smält matfettet i en kastrull och fräs lök, morot och selleri tills allt är mjukt. Strö över mjölet.

Vispa ned mjölk och potatisvatten. Tillsätt buljongtärning, senap och peppar och låt alltsammans koka ca 5 minuter. Blanda ned skinka, ost och potatis. Låt koka ytterligare 5 minuter. Smaka av soppan, strö över persilja och servera den.


Tid för tillagning:
Förberedelse 15 minuter
Tid på spisen 25 - 30 minuter


Från Lätt & Läckert


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar