lördag 17 maj 2014

Färs med champinjoner

FÄRS MED CHAMPINJONER

För att variera färsen och göra den litet festligare kan man grädda den i ugnen över ett lager svamp och lök. Champinjoner passar bra och är kanske lättast att få tag på, men det går också att använda annan svamp.

4 portioner

250 g färska champinjoner
2 gula lökar
1½ msk smör eller margarin
1 krm salt
½ krm svartpeppar
smör eller margarin till formen

Färs:
400 g blandfärs
2 ägg
2 msk vetemjöl
1 tsk salt
1 krm vit- eller svartpeppar
1 krm basilika
ca 2 dl mjölk

Gott att äta till:
Kokt potatis och smörfräst spenat.


Skölj och ansa champinjonerna och skär dem i skivor. Skala och hacka löken. Smält matfettet i en stekpanna, lägg i svamp och lök och låt det fräsa tills svampen blivit mjuk. Krydda med salt och peppar.

Lägg svamp och lök i en smord, ugnssäker form. Blanda samman alla ingredienser till färsen och arbeta den smidig. Lägg färsen ovanpå svamp- och lökblandningen. Grädda i ugn vid 200° ca 40 minuter eller tills färsen är genomstekt.


Tid för tillagning: Ca 1 timme
varav ca 40 minuter i ugnen.


Från Mina Bästa Recept


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar