CITRONKRYDDAD FÄRSKPOTATIS
Förbered din egenodlade färskpotatis eller välj ut små, nyupptagna potatisar i affären. Potatis och vår smakrika dressing är oemotståndlig.
4 portioner
500 g små, jämnstora färskpotatisar
8 salladslökar eller schalottenlökar
½ dl finklippt gräslök
Dressing:
4 tsk olivolja
rivet skal och saft av 1 citron
1 tsk äppelcidervinäger
1 tsk dijonsenap
1 vitlöksklyfta
½ dl myntablad
½ - 1 krm salt
½ krm svartpeppar
Skölj potatisen och lägg den i en kastrull med vatten. Koka upp under lock på medelvärme, sänk värmen och koka potatisen tills den är mjuk, 10 - 15 minuter.
Dressing: Häll olja, citronskal och -saft, vinäger, senap, pressad vitlök, hackade myntablad, salt och peppar i en glasburk som har ett skruvlock av plast. Skruva på locket ordentligt och skaka burken så att dressingen blandas väl. Förvara dressingen i kylen fram tills den ska användas.
Låt potatisen rinna av i ett durkslag och ånga den torr i grytan. Dela stora potatisar i mindre bitar. Skölj, ansa och skär löken i sneda ringar. Blanda lökringarna och den finhackade gräslöken med den varma potatisen. Häll över dressingen och vänd runt med ett par träslevar tills allt är genomfuktat av dressingen. Servera genast.
Tid för tillagning: Ca 25 minuter.
Från IMP kortserie
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar