MAMMAS DAGISRECEPT:
SNABBA FISKEN
5 portioner
600 g färsk eller djupfryst fiskfilé,
t ex torsk eller kolja
1 gul lök
½ tsk salt
1 krm vitpeppar
3 msk rökt kaviar
1 msk smält smör eller margarin
2 hårdkokta ägg
2 msk dill
Tina fiskblocket så pass mycket att det går att skära i skivor, om djupfryst fisk används. Skala och hacka löken. Bred ut den i en ugnssäker form. Lägg fisken ovanpå, litet omlott. Salta och peppra. Smält matfettet och rör ned kaviaren. Bred röran över fisken och täck med folie. Tillaga i nedre delen av ugnen i 200° ca 25 minuter. För otinad fisk kan det behövas 30 minuter.
Garnera med ränder av hårdkokt ägg och dill. Kokt potatis är gott till, och någon kokt grönsak.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar