MAMMAS DAGISRECEPT:
BOGFLÄSK I RÖD SÅS
I stället för fläskkotlett - bogfläsk är alltid billigare. En oöverträffat enkel sås!
4 portioner
Ca 400 g färskt bogfläsk
salt, vitpeppar
2 msk smör eller margarin
½ dl vatten
½ dl tomatpuré
2 - 3 tsk senap
Hetta upp matfettet i en stekpanna. Strimla bogfläsket och bryn det i pannan. Krydda med salt och peppar och lägg upp på en tallrik så länge. Späd i pannan med vatten och låt det koka upp. Rör ned tomatpuré och senap och smaka av såsen. Lägg tillbaka köttet i såsen och låt det hela puttra under lock 10 - 15 minuter.
Servera med kokt potatis och kokta eller rårivna morötter.
Variation:
Gör på samma sätt med korv som strimlas och bryns. Då kan korven vara kvar i pannan hela tiden. Slå på vatten, tomatpuré och senap och rör om. Låt puttra under lock 5 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar