SURKÅLSGRYTA MED VITLÖKSKORV
Det är gott att kombinera surkål och vitlök. Här har vi lagat en gryta med surkål och vitlökskryddad korv - mättande och rejäl vardagsmat.
4 portioner
1 burk surkål, ca 400 g
400 g bratwurst eller annan vitlökskorv
2 syrliga äpplen
2 morötter
2 - 3 gula lökar
1 - 2 dl buljong
1 tsk salt
1 dl ättiksgurka eller annan gurka
i tärningar
Tips:
Man kan laga rätten på färsk vitkål.
Då kryddar man med litet vinäger mot
slutet av koktiden i stället.
Gott att äta till:
Mörkt bröd och senap.
Skölj surkålen i kallt vatten och låt den rinna av. Lägg kålen i en gryta. Skär korven i skivor. Skala äpplen, morötter och lök. Skär äpplena i klyftor, morötterna i tärningar och finhacka löken. Lägg korv, äpple, morötter och lök i surkålsgrytan.
Häll över buljongen. Låt det hela sakta sjuda på svag värme tills äpplena har kokat sönder och morötterna är mjuka, ca 15 minuter. Krydda grytan med salt om det behövs. Tillsätt ättiksgurkan och servera.
Tid för tillagning: Ca 30 minuter.
Från Mina Bästa Recept
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar