söndag 18 maj 2014

Spaghetti med tomatpaprika

SPAGHETTI MED TOMATPAPRIKA

4 - 6 personer

1½ msk smör eller margarin
1 gul lök
1 klyfta vitlök
250 g malet kött
250 g tomater
1 röd och 1 grön paprika
1 knippa persilja
2 - 3 dl buljong eller vatten
salt, vitpeppar, timjan
riven parmesanost eller annan ost
1 pkt spaghetti
vatten, salt


Hacka löken och fräs den tillsammans med köttet och den hela vitlöksklyftan i matfettet. Ta upp vitlöksklyftan och tillsätt finskurna tomater och hackad paprika. Låt blandningen fräsa en stund och späd sedan med buljong eller vatten. Krydda såsen och låt den därefter småkoka under lock ca 30 minuter.

Koka spaghettin i lättsaltat vatten. Låt den rinna av och blanda den därefter med litet riven ost. Lägg upp spaghettin på varmt serveringsfat. Rör ned persiljan i köttsåsen och häll den över spaghettin. Strö litet riven ost på toppen och servera också extra ost till rätten.


Tid för tillagning: Ca 1 timme.


Från Hemmets Journal kortserie


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar