söndag 18 maj 2014

Dagobert

DAGOBERT

Riktigt matiga lunchmackor som är idealiska att ha med i matlådan eller att ha färdiga hemma.

4 smörgåsar

1 avocado
1 dl keso
1 msk pressad citronsaft
1 pressad vitlöksklyfta
2 msk hackad gräslök
salt, peppar
4 skivor bacon
2 tomater
4 matbrödsbullar
50 g gorgonzola
4 - 8 skivor kokt eller rökt skinka

Tips:
Vitlöken kan uteslutas men ger
smörgåsarna extra god smak.

Serveringstips:
Servera skivad smörgåsgurka och
strimlad isbergssallad till smörgåsarna.


Skala, kärna ur och mosa avocadon. Blanda den med keso, citronsaft, vitlök och gräslök. Smaka av med salt och peppar. Knaperstek baconskivorna i en stekpanna och skiva tomaterna.

Halvera bullarna och bred kesoröran på halvorna. Smula över gorgonzola och lägg på bacon, tomatskivor och skinka. Lägg ihop bullarna och servera smörgåsarna.


Tid för tillagning: 15 minuter.


Från Lätt & Läckert


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar