KÖTTPASTEJ MED TOMATSMAK
Köttfärs tillsammans med tomater och goda kryddor. Pastejen gräddas i vattenbad i ugn och mot slutet av gräddningen lägger man litet knaperstekt bacon över rätten - det ger en fin smak.
4 portioner
1 burk tomater, ca 400 g
2 skivor vitt bröd
400 g blandfärs
1 ägg
2 msk potatismjöl
3 msk hackad gul lök
1½ tsk salt
1 tsk mejram eller oregano
½ tsk vitpeppar
smör eller margarin till formen
ca 100 g bacon
Gott att äta till:
Kokt potatis, svampsås och sallad.
Låt tomaterna rinna av. Lägg brödskivorna i blöt i ca 1 dl av tomatspadet. Blanda färsen med tomater, bröd, ägg, potatismjöl och lök. Tillsätt salt och kryddor. Lägg färsen i en smord, ugnssäker form.
Grädda färsen i vattenbad i ugn vid 200° ca 30 minuter. Sänk därefter värmen till 175° och grädda ytterligare ca 30 minuter. Stek baconskivorna. Lägg dem över färsen strax innan den ska serveras.
Tid för tillagning: Ca 1 1/4 timme
varav ca 1 timme i ugnen.
Från Mina Bästa Recept
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar