MAMMAS DAGISRECEPT:
BEKVÄM RIS- OCH KORVLÅDA
Ca 4 portioner
2 dl långkornigt ris
2 gula lökar
1 burk redd champinjonsoppa
3 dl vatten
½ tsk salt
vitpeppar
8 varm- eller wienerkorvar
ev 8 skivor bacon
1 dl riven ost
Smörj ett ugnssäkert fat. Skala och hacka löken ganska fint och strö den över riset. Rör samman champinjonsoppa och vatten till en klimpfri sås och tillsätt salt och vitpeppar. Häll såsen över riset och täck med aluminiumfolie. Koka riset i 225° 25 minuter.
Ta av foliet och lägg korvarna ovanpå riset, ev virade med bacon, och strö över ost. Sätt in i ugnen igen, nu utan folie, och gratinera tills riset är kokt och allt fått läcker guldbrun färg, ca 15 minuter.
Servera med tomater och gröna bönor eller ärter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar