lördag 17 maj 2014

Leverpaket

LEVERPAKET

En trevlig leverrätt, som tillagas i aluminiumfolie i ugnen. I varje paket lägger man förutom levern också ett ägg. Detta gör rätten mer mättande och dessutom litet mjukare i smaken.

4 portioner

400 g nöt- eller svinlever
ev mjölk
2 gula lökar
1 msk smör eller margarin
4 msk tomatpuré
1 msk citronsaft
1 dl buljong
½ tsk salt
1 krm vitpeppar
4 ägg
3 msk finklippt persilja

Gott att äta till:
Bandspaghetti och en sallad på
färska grönsaker.


Putsa levern och skär den i skivor. Låt dem ev ligga i blöt i mjölk någon timme.

Skala och skiva löken. Ta upp leverskivorna och låt dem rinna av. Lägg dem på 4 bitar smord aluminiumfolie. Fördela löken på leverskivorna och klicka över en aning matfett. Blanda samman tomatpuré, citronsaft och buljong. Smaksätt med salt och peppar om så behövs. Vik upp kanterna på aluminiumfolien ordentligt runt levern. Häll litet sås över leverskivorna och vik ihop till täta paket.

Lägg paketen på ett ugnssäkert fat och stek i ugn vid 200° ca 15 minuter. Ta ut paketen och öppna dem försiktigt. Knäck ett ägg i varje paket och strö över litet salt. Stek sedan de öppna paketen i ugnen ytterligare ca 10 minuter eller tills äggen stelnat. Strö över persilja och servera.


Tid för tillagning: Ca 45 minuter
varav ca 25 minuter i ugnen +
ev tid för blötläggning av levern.


Från Mina Bästa Recept


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar