tisdag 20 maj 2014

Lever med gräddfil

LEVER MED GRÄDDFIL

Kommer man någon gång över riktigt fin ungnötslever kan man försöka sig på den här rätten, som får en utsökt smakbrytning av äpple och senap i gräddfilssås.

4 portioner

300 g ungnötslever
150 g rökt sidfläsk
1 msk smör eller margarin
salt, nymalen svartpeppar
1 äpple
2 - 3 dl gräddfil
1 - 2 msk senap

Gott att äta till:
Kokt råris eller potatiskaka med
vitlök, isbergssallad med paprika.


Skär levern i strimlor och sidfläsket i små tärningar. Bryn först fläsket i torr, het serveringsbar gryta. Tillsätt matfettet och bryn levern lätt tillsammans med fläsket, så levern får vacker stekyta. Krydda först efteråt. Levern bör vara svagt rosa inuti.

Skala äpplet och riv det fint. Blanda gräddfil och senap och tillsätt äpplet. Lägg såsen i luftiga klickar ovanpå lever och fläsk vid serveringen.


Tid för tillagning: Ca 20 minuter.


Från Mina Bästa Recept


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar