ITALIENSKA BIFFAR MED CHAMPINJONER
4 personer
500 g blandfärs
200 g mild ost
175 g färska champinjoner
2 ägg
2 msk skorpmjöl
½ klyfta vitlök
salt, vitpeppar, paprika
smör eller margarin till stekning
1 liten burk sardeller
2 dl buljong
1½ dl rödvin
Arbeta ihop köttfärsen med fint tärnad ost, grovhackade champinjoner, uppvispade ägg, skorpmjöl, pressad vitlök och kryddor. Forma färsen till biffar och stek dem bruna i matfettet. Lägg över de färdigstekta biffarna på varmt serveringsfat och garnera dem med sardellerna.
Koka ur stekpannan med buljong och rödvin till sky. Smaka av väl och häll litet av skyn över biffarna. Servera resten av skysåsen separat till rätten samt persiljeströdd potatis och en grönsallad eller tomatsallad.
Variation:
Blanda hackade oliver och strimlat bacon i färsen i stället för ost och champinjoner.
Tid för tillagning: Ca 30 minuter.
Från Hemmets Journal kortserie

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar