BACONRIS
Riset får mustig smak av buljongen och kryddorna och stekt bacon sätter extra piff på det. Ett grovt bröd och en sallad är gott till.
4 portioner
6 skivor bacon
½ finhackad gul lök
½ dl finhackad bladselleri
1 pressad vitlöksklyfta
2 dl långkornigt ris
4 dl hönsbuljong (tärning)
½ krm cayennepeppar
1 krm svartpeppar
1 krm vitpeppar
ev 1 grön paprika i bitar
ev 2 stjälkar bladselleri i bitar
Tips:
Byt ut 1 dl hönsbuljong mot 1½ dl
krossade tomater.
Serveringstips:
Servera riset med stekt ägg, grönsallad
och bröd. Det är också gott till kassler,
kyckling eller annat stekt kött.
Klipp baconskivorna i bitar och bryn det knaprigt i en stekgryta. Låt det rinna av på hushållspapper. Fräs lök och selleri i baconfettet. Tillsätt vitlöken när löken är mjuk och låt det fräsa 1 minut. Tillsätt ris, buljong och kryddor och rör om. Täck med lock och låt det koka utan omrörning 20 minuter eller tills all vätska kokat in.
Blanda ned baconbitarna och ev paprika och selleri och servera riset.
Tid för tillagning:
Förberedelse 10 minuter
Tid på spisen 30 minuter
Från Lätt & Läckert

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar