LAXSPETT MED SAFFRANSSÅS
Lax med sitt fasta kött lämpar sig bra för grillning. Här på spett tillsammans med räkor, som smakar förträffligt med en gyllengul saffranssås. No-no för mig tyvärr, sabla allergi!
4 portioner
Ca 500 g benfri laxfilé
Ca 500 g oskalade räkor
Marinad:
3 msk pressad citronsaft
2 msk olja
1 msk soya
1 tsk salt
2 krm citronpeppar
Sås:
3 dl gräddfil
1 kuvert saffran, ½ g
2 msk mango chutney
Tillbehör:
kokt potatis eller ris, grönsallad,
tomater och citronklyftor
Sätt på potatis eller ris. Skär laxen i ca 2 cm stora tärningar. Vispa samman ingredienserna till marinaden, lägg laxen i en skål och häll på marinaden. Rensa räkorna men låt huvudet vara kvar, då håller de bättre ihop på spettet.
Smaksätt gräddfilen med saffran och mango chutney. Om det finns stora bitar i chutneyn så dela dem.
Låt laxen rinna av på hushållspapper och trä upp den växelvis med räkor på grillspett eller blötlagda träspett. Grilla spetten ca 5 minuter och pensla under tiden med marinaden.
Servera spetten med saffranssås och de andra tillbehören.
Tid för tillagning: 20 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar