måndag 19 maj 2014

Kryddstark ugnskyckling

KRYDDSTARK UGNSKYCKLING

En god och lättlagad kycklingrätt som sprider en härlig doft av tomat, lök och kryddor.

4 portioner

1 kyckling i bitar, ca 1 kg
eller 1 kg kycklingdelar

Sås:
3 msk hackad lök
2 msk vatten
3 msk farin
1 msk maizena
1 msk apelsinjuice
1 msk rödvinsvinäger
1 burk krossade tomater, 400 g
några droppar tabasco
1 msk senapspulver
eller 3 msk senap
2 krm svartpeppar
1 - 1½ tsk salvia

Serveringstips:
Servera kycklingen med skivad
ananas, grönsallad och sprödvärmd
pain riche eller ris.


Torka kycklingbitarna med hushållspapper och lägg dem i en ugnssäker form.

Sås: Blanda alla ingredienserna till såsen, utom salvia, i en kastrull. Låt blandningen koka upp under omrörning och sedan småkoka ca 10 minuter. Rör om då och då. Tillsätt salvia. Häll såsen över kycklingbitarna i formen.

Stek kycklingen i 175° ugn 35 - 45 minuter eller tills den är genomstekt. Servera.


Tid för tillagning:
Förberedelse 20 minuter
Tid i ugnen 40 minuter


Från Lätt & Läckert


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar