SOPPA PÅ TYSKT VIS
Tyskland är bl a känt för sina goda soppor. Den här soppan med dess generöst tilltagna ingredienser är både god och mättande.
4 portioner
1 grön paprika
1 stor vitkålsklyfta, ca 300 g
1 gul lök
300 g grovmalen nötfärs
1 msk olja
1 l vatten
2 köttbuljongtärningar
1 tsk senapspulver eller
1 msk vanlig senap
1 vitlöksklyfta
1 stor potatis
salt, peppar
200 - 250 g majskorn
Garnering:
hackad persilja
Skölj, kärna ur och hacka paprikan. Strimla vitkålen fint. Skala och hacka löken. Bryn köttet i olja i en gryta. Tillsätt vatten, buljongtärningar, kål, lök, paprika och senap. Pressa i vitlöken. Låt soppan koka på svag värme under lock ca 20 minuter.
Skala potatisen och skär den i tärningar. Tillsätt tärningarna i soppan och koka tills potatisen är mjuk. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt majsen i soppan och värm upp så att allt blir genomvarmt. Servera soppan och garnera med persilja.
Tid för tillagning: Ca 1 timme.
Från Mina Bästa Recept
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar