måndag 19 maj 2014

Kryddkarré

KRYDDKARRÉ

Med en kryddig, läcker sås går det att förvandla skivade karrékotletter till festmat. Servera med ris och broccoli eller brysselkål.

4 portioner

4 skivor fläskkarré eller 4 fläskkotletter
½ - 1 tsk salt
1 krm cayennepeppar
2 msk smör eller margarin
1 dl finhackad lök
1 tsk paprikapulver
½ tsk timjan
2 krm svartpeppar
1 dl hönsbuljong
1 dl vitt vin
2 dl gräddfil
2 pressade vitlöksklyftor
salt, peppar

Tips:
Även fläskfilé går utmärkt att använda
till den här rätten. Minska i så fall ned
stektiden till ca 10 minuter.


Krydda karréskivorna med salt och cayennepeppar. Smält 1 msk matfett i en stekpanna och bryn köttet på båda sidor tills de fått färg. Ta upp det. Smält resten av matfettet i pannan och fräs löken ett par minuter. Blanda ned paprikapulver, timjan, peppar, buljong och vin och låt det koka upp. Lägg ned karréskivorna och låt dem småkoka under lock, ca 20 minuter.

Lägg upp köttet på serveringsfat och håll det varmt. Blanda ned gräddfil och vitlök i pannan och smaka av med salt och peppar. Värm tills såsen är riktigt varm. Häll såsen över karréskivorna och servera rätten.


Tid för tillagning:
Förberedelse 5 minuter
Tid på spisen 25 - 30 minuter


Från Lätt & Läckert


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar