KASSLER MED ANANASSALSA
Kassler är härlig sommarmat, här tillsammans med en fräsch ananassalsa, en rätt passande att sätta fram en varm sommardag.
4 portioner
1 burk ananasskivor i egen juice, ca 200 g
1 dl finstrimlad purjolök
10 cocktailtomater eller
2 - 3 stora tomater
1 röd paprika i tärningar
1/4 gurka i tärningar
1 dl finstrimlad basilika eller klippt gräslök
2 tsk salt
2 tsk socker
2 msk olja
2 msk ananasjuice
1 msk vitvinsvinäger
nymald svartpeppar
300 - 400 g kassler i skivor
Tillbehör:
kokt färskpotatis
Sätt på potatisen. Skär ananasskivorna i mindre bitar. Dela de små tomaterna eller skär de stora i tärningar. Blanda ananas, purjo, tomater, paprika och gurka och strö över salt och socker. Rör ned olja, juice och vinäger och smaksätt med nymald svartpeppar.
Servera med nykokt färskpotatis och kassler.
Tid för tillagning: 20 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar