FLÄSKFILÉGRYTA MED BÖNOR
OCH SOLTORKADE TOMATER
Här sätter balsamvinäger och soltorkade, örtmarinerade tomater smak på fläskfilén som sedan får koka tillsammans med lök, svamp och paprika. Som avslutning blandar vi ned en burk borlottibönor eller röda kidneybönor. Snabbt och gott. För den hungrige, bjud kokt pasta till grytan.
4 portioner
Ca 500 g fläskfilé i skivor
ca 1½ dl örtmarinerade soltorkade
tomater i små bitar
ca 3 msk örtmarinad från tomaterna
(kan drygas ut med olivolja)
2 msk balsamvinäger
1 msk soya
2 vitlöksklyftor i skivor
1 rödlök i skivor
ca 200 g champinjoner eller shiitake
i skivor
1 msk smör eller margarin
1 stor röd paprika i strimlor
1 tsk salt
nymald svartpeppar
3 dl buljong på fond, gärna med
italiensk smak, t ex Italy kalvfond
ca ½ dl hackad färsk timjan eller persilja
1 burk borlotti- eller brytbönor, 400 g
Tillbehör:
ev kokt pasta
Lägg tomaterna i en sil innan de hackas. Ta vara på marinaden och dryga ut den med olivolja till 3 msk. Blanda fläskfiléskivorna i en skål med örtmarinad, balsamvinäger, soya och vitlök. Låt det stå medan du förbereder de andra ingredienserna, men har du tid kan de gärna marineras 2 - 3 timmar.
Fräs lök och champinjoner ca 5 minuter på svag värme. Blanda ned köttet med marinaden tillsammans med tomathack och paprikastrimlor. Smaksätt med salt och peppar och häll på buljongen. Koka grytan ca 10 minuter eller tills köttet är färdigt. Rör ned hackad timjan.
Skölj bönorna i kallt vatten och lägg ned dem i grytan. Smaka av och låt allt bli genomvarmt. Servera ev med kokt pasta.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar