JORDGUBBSLIKÖR
Bjud på din egen jordgubbslikör - underbart gott! Även utmärkt som bas i fräscha sommardrinkar. Tvätta citrusfrukterna väl i hett vatten innan du river av skalet och använd endast det yttersta.
1 sats, ca 8 dl likör
37 cl renat brännvin
2 l jordgubbar
2½ dl socker
rivet skal av ½ apelsin
rivet skal av 1 lime
Skölj och rensa jordgubbarna och skär större bär i mindre bitar. Varva bär, socker och citrusskal i en väl rengjord glasburk. Häll över spriten och sätt på ett tättslutande lock. Ställ burken svalt och mörkt att dra ca 4 veckor, men skaka om varje dag i början så att sockret löser sig.
Sila bort bären och häll upp den färdiga likören på ren flaska. Förslut väl och förvara mörkt och svalt. Håller 6 - 12 månader från tappning.
Från Allers nr 24/14
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar