söndag 18 maj 2014

Jägarkotlett

JÄGARKOTLETT

Enbären ger den lilla skogskaraktären åt den här rätten. Men också kombinationen av lök, fänkål, selleri och persilja är mycket raffinerad till de grillade kotletterna. En grillpanna ger fina räfflor i köttytan, vilket ser dekorativt ut. Ett alternativ är att lägga kotletterna direkt på grillgallret och sätta en folieklädd plåt under.

4 portioner

2 gula lökar
1 färsk fänkål
1 bit selleri
1 knippa persilja
1 msk smör eller margarin
salt, vitpeppar
en aning malda nejlikor
8 - 10 torkade enbär
1 dl buljong eller vatten
grillolja
4 stora fläskkotletter, renskurna
från ben
tomatskivor till garnering

Gott att äta till:
Ett luftigt potatismos eller bara bröd,
helst vitt och värmt i ugnen så att det
kan brytas riktigt sprött till serveringen.


Finhacka lök, fänkål, selleri och persilja och fräs grönsakerna i 1 msk smör eller margarin. Krydda med salt, peppar, litet malda nejlikor och de krossade enbären. Slå på buljongen eller vattnet och låt grönsakerna stå och puttra på svag värme tills de mjuknat.

Putsa kotletterna, pensla dem med grillolja och stek dem på torr räfflad grillpanna på stark värme eller grilla dem i ugnsgrillen ca 5 minuter på varje sida.

Bred ut grönsakshacket i serveringsformen och lägg kotletterna ovanpå och garnera med tomatskivor. Strö en aning salt och peppar på tomatskivorna.


Tid för tillagning: Ca 25 minuter,
varav ca 10 minuter i ugnen.


Från Mina Bästa Recept


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar