måndag 19 maj 2014

Gräslöksbiffar

GRÄSLÖKSBIFFAR

Passa på att krydda köttfärsen med gräslök under sommaren. Det ger en särskilt fin och mild löksmak och ser dessutom trevligt ut. Biffarna gör vi här på ett enkelt och praktiskt sätt.

4 portioner

3 msk torrt, vitt okryddat bröd
eller ev ströbröd
2 dl vatten, gärna vichyvatten
500 g nötfärs
1 ägg
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
2½ msk smör eller margarin
1 dl finklippt gräslök
smör eller margarin till stekning
litet vatten eller buljong

Gott att äta till:
Färsk potatis med dill och en sallad.


Låt brödet eller ströbrödet svälla en stund i vätskan. Blanda ned köttfärs, ägg, salt och peppar och arbeta färsen smidig. Bred ut färsen till en tunn kaka på ett stort, vattensköljt skärbräde. Rör matfettet smidigt och smaksätt det med gräslöken.

Bred gräslökssmöret på halva köttfärskakan och vik den andra delen över. Skär biffar av färsen och stek dem på båda sidor i matfett i en stekpanna. Ta upp dem och håll dem varma. Vispa ur pannan med litet vatten eller buljong och häll skyn över biffarna.


Tid för tillagning: Ca 40 minuter.


Från Mina Bästa Recept


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar